تولید رب گوجه در کارخانه به صورت صنعتی می باشد که رب گوجه چی چی لاس آن دسته از محصولات ربی است که در تولید آن تمام اصول و قوانین بهداشتی و بین المللی رعایت گردیده است. رب گوجه فرنگی در کارخانه ها به چه صورتی تولید می شود؟ مواد تشکیل دهنده آنها چیست؟
رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی پرمصرفترین چاشنی غذا، در بین ایرانیان است، که در غذاهای مختلف به صورت سرخ کرده یا پخته استفاده میگردد. در زمانهای گذشته مردم خودشان رب گوجه فرنگی را برای مصرف شخصی در خانه طبخ میکردند. اما امروزه به دلیل پیشرفت های صنعتی و زندگی ماشینی کمتر کسی در خانه به تولید رب گوجه می پردازد.
امروزه اکثریت مردم از رب گوجه فرنگی صنعتی استفاده میکنند. این محصول از مزرعه تا فروشگاه مراحل مختلف و متنوعی را طی میکند.
تولید رب گوجه در کارخانه
کارخانههای معمولاً گوجههایی را استفاده میکنند که بیضی شکل هستند زیرا دارای گوشت بیشتر و آبدار هستند. گوجه فرنگی باید کاملاً قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز و سفید نباشد. زیرا قسمت سبز رنگ گوجه سرطان زا می باشد و برای سلامتی خطرناک است. همچنین گوجه های لهیده و دارای کپک هم استفاده نمی شود زیرا طعم رب را تحت تاثیر قرار می دهد.
لازم به ذکر است مراحل تولیدرب گوجه فرنگی به شرح زیر می باشد:
- دریافت گوجه فرنگی
- خیساندن وشستشوی مقدماتی گوجه
- سرورتینگ و شستشوی گوجه
- خردکردن گوجه
- پخت اولیه
- فیلتراسیون
- تانک فرموله
- تغلیظ آب گوجه
- پاستوریزاسیون
- پرکردن در قوطی ودر بندی
- پاستوریزاسیون قوطی پر شده
- عبور از زیردوش آب سرد
- خشک کردن
- اتیکت زنی وبسته بندی
- عرضه به بازار
در حال حاضر رب گوجه فرنگی در بسته بندی های مختلف در کارخانه ها تولید می شود. مانند:
- بسته بندی قوطی فلزی
- بسته بندی حلب
- بسته بندی ظروف شیشه ای و…
این ربها ازنظر روش تولید و مواد مغذی تفاوتی با هم ندارند، اما ربهای موجود در قوطیهای فلزی، مطمئنتر هستند و مدتزمان بیشتری میتوان آنها را نگهداری کرد. زیرا امکان استریل کردن قوطی و نگهداشتن آن در دستگاه اتوکلاو بهتر و بیشتر از شیشه است. البته شیشهها را هم در مقابل حرارت و دستگاه اتوکلاو قرار میدهند و استریل میکنند؛ اما بازهم میزان حرارتی که میتوان به قوطیها وارد کرد، بیشتر از شیشه است چون مقاومت قوطی در برابر حرارت، بالاتر از شیشه است.